loading...

فیلتر شنی

بازدید : 25
يکشنبه 22 اسفند 1400 زمان : 15:34

چیلر های تراکمی آب خنک:

چیلر های تراکمی آب خنک یا همان چیلر های آبی، یکی از متداول ترین چیلر هایی هستند که امروزه برای کاربرد های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند. از این نوع چیلر ها می توان برای خنک کردن ساختمان های اداری و تجاری، سالن های سرپوشیده، مراکز صنعتی و ... استفاده و بهره برداری کرد. تفاوت این دستگاه ها با نوع دیگر چیلر تراکمی در چگونگی خنک سازی سیال مبرد است. چیلر تراکمی آب خنک از یک برج خنک کننده یا کولینگ تاور و جریان آب برای این کار استفاده می شود. در صورتی که در چیلر های هوا خنک از چندین فن و جریان هوا برای خنک سازی بهره برده می شود.

نحوه کار چیلر تراکمی هوا خنک به چه شکل می باشد ؟

چیلر تراکمی ها و خنک مایع مبرد را در اواپراتور خود خنک کرده و سپس به سیستم باز می گرداند به این صورت که مایع مبرد سرد شده را از طریق پمپ به فن کویل ها پمپاژ کرده و هنگامی که مایع مبرد سرد شده وارد فن کویل ها می شود باعث کاهش دمای کویل های آن ها می شود و هنگامی که فن کویل را روشن کنید هوای اتاق برخورد به کویل های خنک شده دمای آن ها کاهش می یابد و هوای خنک شده وارد اتاق ها می شود .

نحوه ی عملکرد چیلر های تراکمی

طرز کار در چیلر های تراکمی بدین صورت است که ابتدا گاز ورودی به دستگاه توسط کمپرسور متراکم میگردد ( این عمل موجب افزایش فشار آن می شود ). در مرحله ی بعد این گاز با فشار زیاد به کندانسور تعبیه شده بر روی دستگاه وارد می شود و توسط آب یا هوای محیط خنک می شود. سرد سازی این گاز تا زمانی ادامه پیدا می کند که به مایع تبدیل شود. مایع خارج شده از کندانسور با عبور از شیر انبساط فورا دچار کاهش فشار می شود. کاهش فشار آنی این مایع باعث تبخیر آن در فضای اوپراتور می شود و در نتیجه مایع سرد کننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر از محیط خنک کننده باعث کاهش دمای فضای اوپراتور میگردد. این گاز پس از تبخیر دوباره به کمپرسور منتقل می شود و این سیکل تکرار می شود.

عبور بخار با سرعت بالا در یک مسیر موجب مکیده شدن هوای کندانسور می شود. با تبدیل بخار به آب و کاهش حجم آن نسبت به آب ، درون کندانسور خلاء ایجاد می شود. چیلر های تراکمی ، یکی از انواع چیلر هایی هستند که نحوه ی عملکردشان بر اساس سیکل تبرید تراکمی می باشد. فرایند خنک سازی کندانسور در این دستگاه ها با عبور هوا از روی کویل ها صورت میگیرد از همین رو به آن ها چیلر هوای خنک گفته می شود. همانطور که ذکر شد این دستگاه ها برای استفاده در محیط های صنعتی به تولید رسیده اند ولی میتوان از آن ها در ساختمان های مسکونی ، تجاری و اداری نیز استفاده کرد.

در چیلرهای تراکمی گاز ابتدا توسط کمپرسور، متراکم می‌گردد (فشار ان افزایش میابد). این گاز سپس به کندانسور وارد شده توسط آب یا هوای محیط، خنک شده و به مایع تبدیل می‌گردد این مایع با عبور از شیر انبساط یا لوله موئین دچار کاهش فشار انی شده و وارد فضای خنک‌کننده (اواپراتور) می‌شود که این کاهش فشار باعث تبخیر مایع گردیده و در نتیجه مایع سردکننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر خود از محیط خنک‌کننده، باعث کاهش دمای فضای خنک ‌کننده می‌گردد. پس از تبخیر این گاز به کمپرسور منتقل می‌شود و این سیکل تکرار می ‌شود.

چیلر تراکمی یکپارچه

نصب چیلر تراکمی یکپارچه به عنوان یک دستگاه که هم سیستم های گرمایشی را ارائه می دهد و هم سرمایش را فراهم می کند از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. خرید یکی از این چیلرها به منزله تأمین آب خنک برای تمام تجهیزات است. برای نصب چیلر تراکمی در ساختمان تهیه نقشه اصلی از محل نصب و رعایت استاندارد ها الزامی است.

چیلر تراکمی یکپارچه با هدف تأمین آب خنک مورد نیاز برای ساختمان ها طراحی شده است و در قالب یک سیستم یکنواخت سرمایشی و گرمایشی عمل می کند. چیلرهای تراکمی را یکی از ایده آل ترین تجهیزات برای صنایع و ساختمان های مسکونی معرفی می کنند.اگر انتخاب و نصب چیلر تراکمی یکپارچه در محل مورد نظر طبق اصول و استانداردها انجام گیرد، از اتلاف انرژی جلوگیری می شود و به این ترتیب، هزینه های بخش انرژی ساختمان نیز کاهش پیدا می کند.

انواع چیلر های تراکمی

به طور کلی چیلر ها به دو دسته چیلر های تراکمی و جذبی تقسیم می شوند که در این بخش به بررسی نوع اول می پردازیم. تقسیم بندی دیگری بر اساس شکل خنک شدن ماده مبرد است که به صورت های تبخیری، هوا خنک و آب خنک دسته بندی می شوند. راندمان چیلر های آبی عموما بیشتر از چیلر های هوایی بوده و نیز چیلر های آبی مصرف برق کمتر و هزینه اولیه پایین تر و نیز امکان خدمات و سرویس دهی راحت تری دارند. در مقابل در چیلر های هوایی به دلیل عدم استفاده از آب، رسوبی در مسیر مدار خنک کننده ایجاد نشده و در نتیجه نیازی به رسوب گیری و اسید شویی نبوده و طول عمر سیستم تهویه مطبوع بیشتر می شود و نیز در مواقع قطع آب قادر به کار هستند. چیلر تراکمی با توجه به نوع کمپرسور به انواع چیلر تراکمی با کمپرسور رفت و برگشتی، با کمپرسور اسکرو، با کمپرسور اسکرال و با کمپرسور سانتریفیوژ تقسیم می شود. چیلر های تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی باعث تولید سرما و برودت می شوند.

چیلر هوا خنک:

چیلر تراکمی به دو دسته کلی چیلر هوایی (هوا خنک) و آبی (آب خنک) تقسیم می شوند که اصول کارکرد و قطعات آنها بسیار شبیه به هم بوده و با این تفاوت که در چیلر تراکمی هوا خنک ، کندانسور به صورت هوا خنک بوده و با استفاده از فن هایی (فن های نصب شده در بالای چیلر – مطابق شکل زیر) که هوا را از روی لوله های کندانسور می دمند ، خنک می شود. ولی در چیلر تراکمی آب خنک ، کندانسور با استفاده از آب خنک شده و این آب بعد از گرفتن حرارت کندانسور ، به وسیله پمپ به برج خنک کننده ارسال می شود تا مجددا در برج ، خنک شود. چیلر تراکمی هوا خنک که به آن چیلر هوا خنک یا چیلر هوایی نیز گفته می شود ، یکی از مناسب ترین دستگاه ها جهت سرمایش هوای ساختمان های مسکونی ، مراکز خرید و مجتمع های تجاری ، ادرای ، صنعتی ، آموزشی ، ورزشی و نیز تجهیزات ، ماشین آلات و دستگاه های صنعتی است. مخصوصا در مناطقی که با مشکل تامین آب ، مصرف و هزینه بالای آن مواجه هستیم زیرا که چیلر هوایی بر خلاف چیلر آبی ، مصرف آب ندارد.

وظیفه چیلر هوایی و انواع دیگر آن این است که آب را در یک مدار بسته ، سرد کرده و با پمپ به یونیت های داخل ساختمان مانند فن کویل ، هواساز و یا به دستگاه های صنعتی (جهت خنک کاری) پمپاژ کنند. آب سرد در لوله های فن کویل و هواساز (و یا مدار دستگاه صنعتی) جاری شده و یک فن با دمیدن هوا از اطراف لوله ها ، دمای هوا را کاهش داده و در ساختمان توزیع می کند.

چیلر جذبی چیست؟

چیلر جذبی با استفاده از قوانین ترمودینامیک و فرآیند های شیمیایی، برودت تولید می شود. انرژی مورد نیاز این چیلر ها بر پایه گاز طبیعی تامین می شود و میزان بسیار نا چیزی نیز برق جهت عملکرد سیستم های کنترلی و پمپ های مبرد و وکیوم مورد نیاز است.

مبنای کار چیلر جذبی و تراکمی یکسان می ‌باشد با این تفاوت که از روش دیگری برای افزایش فشار گاز خروجی از اواپراتور با هدف انتقال به کندانسور استفاده می‌شود. بخار آب پس از اواپراتور، توسط مایعی مانند لیتیوم بروماید جذب می‌شود. محلول مایع جذب کننده و آب به وسیله پمپ به مولد حرارتی انتقال می‌یابد. سپس این محلول گرم می‌شود و در نتیجه، آب محلول، بخار شده و وارد کندانسور می‌ شود. بقیه سیکل همانند سیکل تراکمی انجام می شود.

با استفاده از چیلر جذبی، گرمای اتلافی در سایر منابع را به عنوان مولد حرارتی استفاده کرد که باعث افزایش بازدهی می ‌شود.

چیلر چگونه کار می کند؟

چیلر ها از چهار جزء اساسی تشکیل شده اند. اواپراتور، کمپرسور، کندانسور و واحد انبساط. هر سیستم چیلر حاوی مبرد است.

فرآیند با ورود یک مبرد کم فشار به اواپراتور شروع می شود. درون اواپراتور، مبرد گرم می شود و باعث می شود که تغییر فاز پیدا کند. مبرد گازی وارد کمپرسور می شود که فشار آن را افزایش می دهد.

اگر تاسیسات شما از مایعات فرآیندی یا ماشین آلات سنگین تولید گرما استفاده می کند، برای خنک سازی فرایند ها و اجزای داخلی دستگاه به سیستم چیلر صنعتی نیاز خواهید داشت. درک نحوه کارکرد چیلر صنعتی و شناخت انواع چیلر های موجود به شما کمک می کند تا انتخاب مناسب برای نیاز های خنک کننده خود را انجام دهید.

چیلر های صنعتی باید طی تمام فصول سال قابلیت تولید آب سرد را داشته باشند و نیز با توجه به نیاز سرمایی پروسه صنعتی، چیلر های صنعتی باید قادر به رساندن سیال خنک کننده به دمای زیر صفر را دارا باشند، که در این حالت چیلر زیر صفر صنعتی نامیده می شوند. چیلر صنعتی، باید قابلیت کارکرد در دمای محیط سرد زمستانی را بدون ایجاد اشکال داشته باشد.

چهار نوع از بهینه ترین کمپرسورها در صنعت چیلرسازی عبارتند از :

۱ . نوع اسکرال Scroll یا حلزونی

۲ . نوع اسکرو Screw یا مارپیچی

۳ . نوع سیلندر و پیستون Piston type یا رفت و برگشتی

۴ . نوع سانتریفویژ Centrifugal یا گریز از مرکز

اجزای چیلر تراکمی

کمپرسور

اواپراتور

کندانسور

شیر انبساط

ویژگی ها چیلر تراکمی

واحدهای خنک کننده عموماً در قالب چیلرها و تهویه هوا طبقه بندی می شوند. چیلرها از ظرفیت بیشتری برخوردار هستند و آب سرد را تأمین می کنند؛ در حالی که سیستم های تهویه هوا از نظر اندازه، کوچکتر بوده و هوای سرد را تأمین می کنند. تهویه هوا نسبت به چیلرها از هر خنک کننده ای، گران تر هستند؛ زیرا در مقیاس کوچکتر عمل می نمایند که هزینه های ثابت، افزایش بیشتری پیدا می کنند.

قیمت چیلر تراکمی یا هر سیستم تهویه ای بر اساس هر تن تبرید یا هر تن هوای تازه، تعیین می گردد. از آنجا که چیلرها با ظرفیت های متعدد هر فضایی را می توانند خنک کنند، از نظر اقتصادی، ارزان تر تمام می شوند؛ هر چند، قیمت اولیه آنها بیشتر باشد. چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک، قیمت متفاوتی دارند؛ با این حال، چیلرهای تراکمی آب خنک به موتور اضافی و برج خنک کننده احتیاج دارند که معمولاً سرمایه گذاری اولیه را در مقایسه با چیلر هواخنک، افزایش می دهد.

کمپرسور : گاز خارج شده از اواپراتور را متراکم کرده و وارد کندانسور می کند.

کندانسور : عموما کندانسور به کار رفته در چیلر های تراکمی از نوع پوسته لوله می باشند که داخل پوسته گاز مبرد و داخل لوله ها آب خنک جریان دارد. گاز داغ وارد کندانسور شده و گرمای خود را به آب داخل لوله ها داده و خود کندانس شده و از کندانسور خارج می شود. آب خروجی از کندانسور وارد خنک کن شده تا پس از سرد شدن دوباره به کندانسور باز گردد.

اواپراتور : مبرد پس از عبور از شیر انبساط و کاهش فشار، وارد اواپراتور شده و در آن تبخیر می شود که این تبخیر گرمانی آب جاری در پوسته ( یا هوا ) را می گیرد و باعث سرد شدن آن می شود.

شیر سرویس کندانسور : به منظور بستن بخش تخلیه مبرد مایع و ذخیره آن در کنداسور زمان توقف طولانی دستگاه استفاده می شود.

فیلتر درایر : از فیلتر برای جمع آوری مواد جامد و از درایر به منظور حذف رطوبت استفاده شده که در سایز های مختلفی وجود دارند.

سایت گلاس : وضعیت و میزان مبرد را نشان می دهد.

فاکتور فشار در کارکرد چیلر ها فاکتوری بسیار مهم بوده که برای اندازه گیری و کنترل آن از کنترل کننده های فشار در ساختار اجزای چیلر های تراکمی استفاده می شود. در سیستم چیلر، کمپرسور باید با فشار مکش و تخلیه معینی کار کند که در صورت کمتر یا بیشتر شدن این فشار، کنترلر شروع به کار کرده و دستگاه را خاموش می کند. کنترلر های فشار بالا و پایین، قابل تنظیم هستند.

در ساختار اجزای چیلر های تراکمی از کنترلر فشار روغن نیز به جهت کنترل کردن فشار روغن کمپرسور به صورت پیوسته، استفاده می شود؛ چرا که اگر در کمپرسور فشار روغن به میزان مد نظر نباشد، آسیب می بیند. کارکرد آن هم به گونه ای است که باید بین فشار مکش کمپرسور و فشار روغن، حداقل psi 10 فشار باشد در غیر این صورت کار دستگاه متوقف می شود.

مزایای کمپرسور اسکرال عبارت اند از :

۱ . دارای کمترین تعداد قطعات متحرک و در نتیجه کارکرد بدون صدا و ارتعاش به نحوی که کم صداترین و کم ارتعاش ترین نوع کمپرسور است.

۲ . طول عمر بسیار بالا ، نگهداری کم هزینه و داشتن کمترین میزان خرابی به علت کم بودن گشتاور لحظه استارت

۳ . مقاومت کمپرسور در برابر بازگشت مایع

۴ . ضریب عملکرد COP بیشتر نسبت به نوع سیلندر و پیستونی

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه https://naabzist.net مراجعه نمایید.

چیلر های تراکمی آب خنک:

چیلر های تراکمی آب خنک یا همان چیلر های آبی، یکی از متداول ترین چیلر هایی هستند که امروزه برای کاربرد های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند. از این نوع چیلر ها می توان برای خنک کردن ساختمان های اداری و تجاری، سالن های سرپوشیده، مراکز صنعتی و ... استفاده و بهره برداری کرد. تفاوت این دستگاه ها با نوع دیگر چیلر تراکمی در چگونگی خنک سازی سیال مبرد است. چیلر تراکمی آب خنک از یک برج خنک کننده یا کولینگ تاور و جریان آب برای این کار استفاده می شود. در صورتی که در چیلر های هوا خنک از چندین فن و جریان هوا برای خنک سازی بهره برده می شود.

نحوه کار چیلر تراکمی هوا خنک به چه شکل می باشد ؟

چیلر تراکمی ها و خنک مایع مبرد را در اواپراتور خود خنک کرده و سپس به سیستم باز می گرداند به این صورت که مایع مبرد سرد شده را از طریق پمپ به فن کویل ها پمپاژ کرده و هنگامی که مایع مبرد سرد شده وارد فن کویل ها می شود باعث کاهش دمای کویل های آن ها می شود و هنگامی که فن کویل را روشن کنید هوای اتاق برخورد به کویل های خنک شده دمای آن ها کاهش می یابد و هوای خنک شده وارد اتاق ها می شود .

نحوه ی عملکرد چیلر های تراکمی

طرز کار در چیلر های تراکمی بدین صورت است که ابتدا گاز ورودی به دستگاه توسط کمپرسور متراکم میگردد ( این عمل موجب افزایش فشار آن می شود ). در مرحله ی بعد این گاز با فشار زیاد به کندانسور تعبیه شده بر روی دستگاه وارد می شود و توسط آب یا هوای محیط خنک می شود. سرد سازی این گاز تا زمانی ادامه پیدا می کند که به مایع تبدیل شود. مایع خارج شده از کندانسور با عبور از شیر انبساط فورا دچار کاهش فشار می شود. کاهش فشار آنی این مایع باعث تبخیر آن در فضای اوپراتور می شود و در نتیجه مایع سرد کننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر از محیط خنک کننده باعث کاهش دمای فضای اوپراتور میگردد. این گاز پس از تبخیر دوباره به کمپرسور منتقل می شود و این سیکل تکرار می شود.

عبور بخار با سرعت بالا در یک مسیر موجب مکیده شدن هوای کندانسور می شود. با تبدیل بخار به آب و کاهش حجم آن نسبت به آب ، درون کندانسور خلاء ایجاد می شود. چیلر های تراکمی ، یکی از انواع چیلر هایی هستند که نحوه ی عملکردشان بر اساس سیکل تبرید تراکمی می باشد. فرایند خنک سازی کندانسور در این دستگاه ها با عبور هوا از روی کویل ها صورت میگیرد از همین رو به آن ها چیلر هوای خنک گفته می شود. همانطور که ذکر شد این دستگاه ها برای استفاده در محیط های صنعتی به تولید رسیده اند ولی میتوان از آن ها در ساختمان های مسکونی ، تجاری و اداری نیز استفاده کرد.

در چیلرهای تراکمی گاز ابتدا توسط کمپرسور، متراکم می‌گردد (فشار ان افزایش میابد). این گاز سپس به کندانسور وارد شده توسط آب یا هوای محیط، خنک شده و به مایع تبدیل می‌گردد این مایع با عبور از شیر انبساط یا لوله موئین دچار کاهش فشار انی شده و وارد فضای خنک‌کننده (اواپراتور) می‌شود که این کاهش فشار باعث تبخیر مایع گردیده و در نتیجه مایع سردکننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر خود از محیط خنک‌کننده، باعث کاهش دمای فضای خنک ‌کننده می‌گردد. پس از تبخیر این گاز به کمپرسور منتقل می‌شود و این سیکل تکرار می ‌شود.

چیلر تراکمی یکپارچه

نصب چیلر تراکمی یکپارچه به عنوان یک دستگاه که هم سیستم های گرمایشی را ارائه می دهد و هم سرمایش را فراهم می کند از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. خرید یکی از این چیلرها به منزله تأمین آب خنک برای تمام تجهیزات است. برای نصب چیلر تراکمی در ساختمان تهیه نقشه اصلی از محل نصب و رعایت استاندارد ها الزامی است.

چیلر تراکمی یکپارچه با هدف تأمین آب خنک مورد نیاز برای ساختمان ها طراحی شده است و در قالب یک سیستم یکنواخت سرمایشی و گرمایشی عمل می کند. چیلرهای تراکمی را یکی از ایده آل ترین تجهیزات برای صنایع و ساختمان های مسکونی معرفی می کنند.اگر انتخاب و نصب چیلر تراکمی یکپارچه در محل مورد نظر طبق اصول و استانداردها انجام گیرد، از اتلاف انرژی جلوگیری می شود و به این ترتیب، هزینه های بخش انرژی ساختمان نیز کاهش پیدا می کند.

انواع چیلر های تراکمی

به طور کلی چیلر ها به دو دسته چیلر های تراکمی و جذبی تقسیم می شوند که در این بخش به بررسی نوع اول می پردازیم. تقسیم بندی دیگری بر اساس شکل خنک شدن ماده مبرد است که به صورت های تبخیری، هوا خنک و آب خنک دسته بندی می شوند. راندمان چیلر های آبی عموما بیشتر از چیلر های هوایی بوده و نیز چیلر های آبی مصرف برق کمتر و هزینه اولیه پایین تر و نیز امکان خدمات و سرویس دهی راحت تری دارند. در مقابل در چیلر های هوایی به دلیل عدم استفاده از آب، رسوبی در مسیر مدار خنک کننده ایجاد نشده و در نتیجه نیازی به رسوب گیری و اسید شویی نبوده و طول عمر سیستم تهویه مطبوع بیشتر می شود و نیز در مواقع قطع آب قادر به کار هستند. چیلر تراکمی با توجه به نوع کمپرسور به انواع چیلر تراکمی با کمپرسور رفت و برگشتی، با کمپرسور اسکرو، با کمپرسور اسکرال و با کمپرسور سانتریفیوژ تقسیم می شود. چیلر های تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی باعث تولید سرما و برودت می شوند.

چیلر هوا خنک:

چیلر تراکمی به دو دسته کلی چیلر هوایی (هوا خنک) و آبی (آب خنک) تقسیم می شوند که اصول کارکرد و قطعات آنها بسیار شبیه به هم بوده و با این تفاوت که در چیلر تراکمی هوا خنک ، کندانسور به صورت هوا خنک بوده و با استفاده از فن هایی (فن های نصب شده در بالای چیلر – مطابق شکل زیر) که هوا را از روی لوله های کندانسور می دمند ، خنک می شود. ولی در چیلر تراکمی آب خنک ، کندانسور با استفاده از آب خنک شده و این آب بعد از گرفتن حرارت کندانسور ، به وسیله پمپ به برج خنک کننده ارسال می شود تا مجددا در برج ، خنک شود. چیلر تراکمی هوا خنک که به آن چیلر هوا خنک یا چیلر هوایی نیز گفته می شود ، یکی از مناسب ترین دستگاه ها جهت سرمایش هوای ساختمان های مسکونی ، مراکز خرید و مجتمع های تجاری ، ادرای ، صنعتی ، آموزشی ، ورزشی و نیز تجهیزات ، ماشین آلات و دستگاه های صنعتی است. مخصوصا در مناطقی که با مشکل تامین آب ، مصرف و هزینه بالای آن مواجه هستیم زیرا که چیلر هوایی بر خلاف چیلر آبی ، مصرف آب ندارد.

وظیفه چیلر هوایی و انواع دیگر آن این است که آب را در یک مدار بسته ، سرد کرده و با پمپ به یونیت های داخل ساختمان مانند فن کویل ، هواساز و یا به دستگاه های صنعتی (جهت خنک کاری) پمپاژ کنند. آب سرد در لوله های فن کویل و هواساز (و یا مدار دستگاه صنعتی) جاری شده و یک فن با دمیدن هوا از اطراف لوله ها ، دمای هوا را کاهش داده و در ساختمان توزیع می کند.

چیلر جذبی چیست؟

چیلر جذبی با استفاده از قوانین ترمودینامیک و فرآیند های شیمیایی، برودت تولید می شود. انرژی مورد نیاز این چیلر ها بر پایه گاز طبیعی تامین می شود و میزان بسیار نا چیزی نیز برق جهت عملکرد سیستم های کنترلی و پمپ های مبرد و وکیوم مورد نیاز است.

مبنای کار چیلر جذبی و تراکمی یکسان می ‌باشد با این تفاوت که از روش دیگری برای افزایش فشار گاز خروجی از اواپراتور با هدف انتقال به کندانسور استفاده می‌شود. بخار آب پس از اواپراتور، توسط مایعی مانند لیتیوم بروماید جذب می‌شود. محلول مایع جذب کننده و آب به وسیله پمپ به مولد حرارتی انتقال می‌یابد. سپس این محلول گرم می‌شود و در نتیجه، آب محلول، بخار شده و وارد کندانسور می‌ شود. بقیه سیکل همانند سیکل تراکمی انجام می شود.

با استفاده از چیلر جذبی، گرمای اتلافی در سایر منابع را به عنوان مولد حرارتی استفاده کرد که باعث افزایش بازدهی می ‌شود.

چیلر چگونه کار می کند؟

چیلر ها از چهار جزء اساسی تشکیل شده اند. اواپراتور، کمپرسور، کندانسور و واحد انبساط. هر سیستم چیلر حاوی مبرد است.

فرآیند با ورود یک مبرد کم فشار به اواپراتور شروع می شود. درون اواپراتور، مبرد گرم می شود و باعث می شود که تغییر فاز پیدا کند. مبرد گازی وارد کمپرسور می شود که فشار آن را افزایش می دهد.

اگر تاسیسات شما از مایعات فرآیندی یا ماشین آلات سنگین تولید گرما استفاده می کند، برای خنک سازی فرایند ها و اجزای داخلی دستگاه به سیستم چیلر صنعتی نیاز خواهید داشت. درک نحوه کارکرد چیلر صنعتی و شناخت انواع چیلر های موجود به شما کمک می کند تا انتخاب مناسب برای نیاز های خنک کننده خود را انجام دهید.

چیلر های صنعتی باید طی تمام فصول سال قابلیت تولید آب سرد را داشته باشند و نیز با توجه به نیاز سرمایی پروسه صنعتی، چیلر های صنعتی باید قادر به رساندن سیال خنک کننده به دمای زیر صفر را دارا باشند، که در این حالت چیلر زیر صفر صنعتی نامیده می شوند. چیلر صنعتی، باید قابلیت کارکرد در دمای محیط سرد زمستانی را بدون ایجاد اشکال داشته باشد.

چهار نوع از بهینه ترین کمپرسورها در صنعت چیلرسازی عبارتند از :

۱ . نوع اسکرال Scroll یا حلزونی

۲ . نوع اسکرو Screw یا مارپیچی

۳ . نوع سیلندر و پیستون Piston type یا رفت و برگشتی

۴ . نوع سانتریفویژ Centrifugal یا گریز از مرکز

اجزای چیلر تراکمی

کمپرسور

اواپراتور

کندانسور

شیر انبساط

ویژگی ها چیلر تراکمی

واحدهای خنک کننده عموماً در قالب چیلرها و تهویه هوا طبقه بندی می شوند. چیلرها از ظرفیت بیشتری برخوردار هستند و آب سرد را تأمین می کنند؛ در حالی که سیستم های تهویه هوا از نظر اندازه، کوچکتر بوده و هوای سرد را تأمین می کنند. تهویه هوا نسبت به چیلرها از هر خنک کننده ای، گران تر هستند؛ زیرا در مقیاس کوچکتر عمل می نمایند که هزینه های ثابت، افزایش بیشتری پیدا می کنند.

قیمت چیلر تراکمی یا هر سیستم تهویه ای بر اساس هر تن تبرید یا هر تن هوای تازه، تعیین می گردد. از آنجا که چیلرها با ظرفیت های متعدد هر فضایی را می توانند خنک کنند، از نظر اقتصادی، ارزان تر تمام می شوند؛ هر چند، قیمت اولیه آنها بیشتر باشد. چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک، قیمت متفاوتی دارند؛ با این حال، چیلرهای تراکمی آب خنک به موتور اضافی و برج خنک کننده احتیاج دارند که معمولاً سرمایه گذاری اولیه را در مقایسه با چیلر هواخنک، افزایش می دهد.

کمپرسور : گاز خارج شده از اواپراتور را متراکم کرده و وارد کندانسور می کند.

کندانسور : عموما کندانسور به کار رفته در چیلر های تراکمی از نوع پوسته لوله می باشند که داخل پوسته گاز مبرد و داخل لوله ها آب خنک جریان دارد. گاز داغ وارد کندانسور شده و گرمای خود را به آب داخل لوله ها داده و خود کندانس شده و از کندانسور خارج می شود. آب خروجی از کندانسور وارد خنک کن شده تا پس از سرد شدن دوباره به کندانسور باز گردد.

اواپراتور : مبرد پس از عبور از شیر انبساط و کاهش فشار، وارد اواپراتور شده و در آن تبخیر می شود که این تبخیر گرمانی آب جاری در پوسته ( یا هوا ) را می گیرد و باعث سرد شدن آن می شود.

شیر سرویس کندانسور : به منظور بستن بخش تخلیه مبرد مایع و ذخیره آن در کنداسور زمان توقف طولانی دستگاه استفاده می شود.

فیلتر درایر : از فیلتر برای جمع آوری مواد جامد و از درایر به منظور حذف رطوبت استفاده شده که در سایز های مختلفی وجود دارند.

سایت گلاس : وضعیت و میزان مبرد را نشان می دهد.

فاکتور فشار در کارکرد چیلر ها فاکتوری بسیار مهم بوده که برای اندازه گیری و کنترل آن از کنترل کننده های فشار در ساختار اجزای چیلر های تراکمی استفاده می شود. در سیستم چیلر، کمپرسور باید با فشار مکش و تخلیه معینی کار کند که در صورت کمتر یا بیشتر شدن این فشار، کنترلر شروع به کار کرده و دستگاه را خاموش می کند. کنترلر های فشار بالا و پایین، قابل تنظیم هستند.

در ساختار اجزای چیلر های تراکمی از کنترلر فشار روغن نیز به جهت کنترل کردن فشار روغن کمپرسور به صورت پیوسته، استفاده می شود؛ چرا که اگر در کمپرسور فشار روغن به میزان مد نظر نباشد، آسیب می بیند. کارکرد آن هم به گونه ای است که باید بین فشار مکش کمپرسور و فشار روغن، حداقل psi 10 فشار باشد در غیر این صورت کار دستگاه متوقف می شود.

مزایای کمپرسور اسکرال عبارت اند از :

۱ . دارای کمترین تعداد قطعات متحرک و در نتیجه کارکرد بدون صدا و ارتعاش به نحوی که کم صداترین و کم ارتعاش ترین نوع کمپرسور است.

۲ . طول عمر بسیار بالا ، نگهداری کم هزینه و داشتن کمترین میزان خرابی به علت کم بودن گشتاور لحظه استارت

۳ . مقاومت کمپرسور در برابر بازگشت مایع

۴ . ضریب عملکرد COP بیشتر نسبت به نوع سیلندر و پیستونی

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه https://naabzist.net مراجعه نمایید.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
Profile Pic
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 9
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 22
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 24
  • بازدید ماه : 97
  • بازدید سال : 214
  • بازدید کلی : 1801
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی