loading...

فیلتر شنی

بازدید : 44
پنجشنبه 19 اسفند 1400 زمان : 10:03

آلودگی میکروارگانیسمی (لژیونلا)

به دلیل رطوبت و غلظت بالای مواد معدنی، برج های خنک کننده فایبرگلاس می توانند محل پرورش باکتری های مضر باشند که این باکتری ها به دستگاه شما آسیب می رسانند و کارایی آن ها را کاهش می دهند. هنگامی که این اتفاق می افتد، شما باید با یک کارشناس و تولید کننده برج خنک کننده فایبرگلاس مشورت نمایید و طبق پیشنهاد آن ها از آب خود نمونه برداری کنید. سپس با استفاده از کلر، باکتری ها و میکروارگانیسم ها را از منبع آب درون برج خنک کننده فایبرگلاس پاک کنید. شما باید این روند را تکرار کنید تا زمانی که تمام باکتری ها از بین بروند.

ورود گرد و غبار به داخل برج خنک کننده فایبرگلاس

هنگامی که هوای خارج از برج خنک کننده فایبرگلاس و گرد و غبار وارد دستگاه می گردد، ممکن است باعث نشست آلودگی بر روی سطوح انتقال حرارت داخل برج خنک کننده فایبرگلاس شود. در این حین سطح پکینگ ها اشباع و مسدود می شود و آب از لابه لای گام های پکینگ عبور نمی کند. در نتیجه کانال ها مسدود می شود و کارایی برج خنک کننده کاهش می یابد.

یخ زدگی درون برج خنک کننده فایبرگلاس

برج خنک کننده ای که در هوای بسیار سرد کار می کنند، خطر تجمع یخ و یخ زدگی را دارند. با تشکیل یخ، برج شما سنگین می شود و یخ زیاد می تواند به یکپارچگی ساختاری برج شما آسیب برساند یا حتی باعث ریزش کامل آن شود. برای جلوگیری از تجمع یخ و یخ زدگی، باید دائما گرمای برج خنک کننده فایبرگلاس خود را کنترل کنید و از الکتروموتور های با سرعت متغیر استفاده کنید. حتی اگر برج خنک کننده فایبرگلاس شما برای خنک کردن آب در نظر گرفته شده باشد، باز هم بهتر است از یك بخاری یا هیتر استفاده نمایید تا از یخ زدگی درون برج خنک کننده فایبرگلاس جلوگیری کنید.

زنگ زدگی و پوسیدگی در سطوح داخلی برج خنک کننده فایبرگلاس

عبور سدیم و سایر مواد معدنی از لوله های ورودی برج خنک کننده فایبرگلاس، می تواند به تدریج فلز را بشکند. این مسئله در برج خنک کننده فایبرگلاس مدار بسته بیشتر رخ می دهد. خوردگی در لوله های برج خنک کننده فایبرگلاس می تواند باعث زنگ زدگی و پوسیدگی در سطوح داخلی برج خنک کننده فایبرگلاس شود. استفاده از پوشش محافظ روی لوله های ورودی برج خنک کننده فایبرگلاس مانع از پوسیدگی می شود و طول عمر لوله های ورودی و همچنین کویل ها را افزایش می دهد.

طراحی برج خنک کننده فایبرگلاس

برج خنک کننده فایبرگلاس براساس روش ایجاد جریان هوا به دو دسته جریان طبیعی و جریان اجباری تقسیم می شود. در صورتی که جریان هوا در برج خنک کننده فایبرگلاس به وسیله کنوکسیون طبیعی انجام شود، به آن برج خنک کن جریان طبیعی یا برج خنک کننده اتمسفریک گفته می شود و چنانچه هوا به وسیله یک فن یا دمنده در داخل کولینگ تاور جریان پیدا کند به آن برج خنک کننده جریان اجباری (برج خنک کننده جریان القایی) نیز گفته می شود . برج خنک کن جریان القایی وابسته به اینکه فن یا پروانه کولینگ تاور ، هوا را از قسمت داخل دستگاه مکش نماید یا هوا را ازبیرون به داخل دمش نماید به دو دسته کلی برج خنک کننده مکش القایی و برج خنک کننده دمش القایی نیز تقسیم می شود.

اصول عملکرد برج خنک کننده صنعتی چگونه است؟

این خنک کننده به وسیله سیستم اتوماتیک آب های داغ را بر روی سطوح خنک کننده پخش می کنند و طور هم زمان هوای خشک موجود بر خلاف جهت ریزش آب بخشی از آب داغ بخارمی شود و باعث خنک شدن آب های باقیمانده می شود مجددا آب های خنکی که در تشت جمع شده را از طریق لوله ها در منبع حرارتی پمپ می کند.

برج‌ خنک‌کننده مکعبی مداربسته

با توجه به نامی که برای این دسته از برج‌ خنک ‌کننده در نظر گرفته ‌اند، گردش آب و سیکل تبرید در مدار بسته ‌ای انجام می‌ شود، به‌ طوریکه یک ‌سری کویل در میانه برج خنک ‌کننده نصب شده‌ است و آب بدون تماس مستقیم با هوا در گردش است و تبادل حرارتی انجام می‌شود و خنک ‌سازی انجام می ‌شود. حتی در این دسته از برج خنک‌کننده مقداری آب که در قسمت پایین برج که بیسن نام دارد توسط یک پمپ و شبکه نازل ‌های آب ‌پاش بروی این کوئل‌ها ریخته می‌شود و راندمان دستگاه را افزایش داده و به امر خنک‌سازی کمک بسزایی می‌کند.

برج خنک کننده با وزش هوا با فن

توسط یک فن یا چن فن با دور ثابت یا متغیر جریان هوا به حرکت در می آید. هوای اجباری در برج به داخل آن کشیده شده و از آن به خارج ارسال می شود. بادزن ها بسته به نوع برج ممکن است جریان محوری و یا گریز از مرکز باشند. تمامی برج خنک کننده سیتم تهویه و تبرید ساختمان از نوع وزش اجباری و مجهز به فن هستند.

الف : وزش هوای القایی با فن

در برج های خنک کننده فوق فن در قسمت بالای برج خنک کننده نصب میگردد. و جریان هوا با سرعت ورودی پایین و سرعت خروجی بالا در کولینگ تاور ایجاد میگردد.

ب : وزش هوای اجباری با فن

فن در این گروه از برج خنک کننده در قسمت پایین آن نصب میگردد و لذا جریان هوای ورودی به برج خنک کننده نصب به جریان خروجی آن داری سرعت بیشتری می باشد. در این برج های خنک کننده به دلیل این که سرعت هوای ورودی به برج بیشتر از هوای خروجی است لذا احتمال وقوع پدیده بازگشت موقت بیشتر است . از طرف دیگر برج های خنک کننده هوای اجباری به فن قویتری نیست به کولینگ تاور از نوع القایی نیاز دارند. همچنین احتمال یخ زدگی این نوع برج در شرایط زمستان بیشتر خواهد بود.

برج خنک کن با وزش هوای طبیعی

در این سیستم بدون استفاده فن و با پاشش سریع آب در هوا انجام می شود و به شکلی طراحی شده که هوای خنک بیرون به طور طبیعی وارد برج خنک کننده ش ده و پس از خنک کردن آب از قسمت بالای برج خنک کننده خارج می گردد. چگالی بین هوای بیرون و هوای گرم و مرطوب داخل برج موجب مکش هوا از جداره های اطراف و خروج آن از بالای برج میگردد.

برج هذلولی بر اساس خاصیت دودکشی هوا(تمایل هوای گرم به صعود) و بدن استفاده از فن، عمل کاهش دمای آب ورودی را انجام میدهد.البته در این گونه برجها مدارآب خنک شونده مدار بسته ای است و از داخل کویل هایی که در زیر برج تعبیه شده است عبور می کند. برج های هذلولی کاربرد چندانی در تاسیسات سرمایشی و تهویه مطبوع ندارند و در نیروگاه برق کاربرد دارد.

کاربردهای صنعتی برج خنک کننده چیست؟

انواع برج خنک کننده اجزای جدایی ناپذیر در صنایع پتروشیمی و پالایشگاه های نفت، نیروگاه های حرارتی، کارخانه های مواد شیمیایی و غیره می باشند. آب مورد نیاز برای مصرف در تمام قسمت‌های صنایع فوق و یا فرایندهای شیمیایی از طریق برج های خنک کننده تامین می شود. انواع کولینگ تاور با ارتفاع حدود ۲۰۰ متر در نیروگاه های هسته ای و تولید صنایع شیمیایی به کار می رود.

البته بعضی از صنایع که حجم آب مصرفی کمتری دارند از برج خنک کننده با ابعاد کوچک تر استفاده می کنند. آب خنک تولید شده در این تجهیزات برای تجهیزات تهویه مطبوع ساختمان ها نیز مناسب است.تجهیزات برج خنک کننده بر اساس انتقال حرارت عمل می کنند.

مروری بر تاریخچه برج خنک کننده

برج های خنک کننده پس از اختراع کندانسورها در قرن ۱۹ به صنایع معرفی شدند. در آن زمان، مخازنی از آب سرد برای خنک کردن بخار توسط موتور در توربین بخار به کار می رفت. آب خنک باعث افزایش قدرت موتور بخار می گشت؛ به این ترتیب، آزمایش ها نشان دادند که این روند انتقال حرارت تاثیر زیادی بر روی بهینه سازی مصرف سوخت دارد و هزینه‌های مصرف آب را نیز تا حد زیادی کاهش می دهد.

برج خنک کننده جریان القایی

با توجه به اینکه جریان هوا در برج های خنک کننده با جریان اجباری به وسیله فن دمنده یا مکنده انجام می شود ، می توان انواع کوچک آن ها را در داخل فضا قرار داد مشروط بر اینکه هوا به میزان کافی بین داخل و خارج محیط نصب کولینگ تاور مبادله شود . به لحاظ اینکه در برج های خنک کننده اجباری می توان از مقدار هوای بیشتر و سرعت زیادتر فن استفاده نمود ، ظرفیت آنها به ازای ابعاد فیزیکی برابر، از برجهای با جریان طبیعی هوا به مقدار قابل ملاحظه ای بیشتر خواهد بود. بعلاوه در بیشتر برج های جریان اجباری برای بهبود بیشتر راندمان از قطعاتی که سطح خیس شده را افزایش می دهند استفاده می کنند. در این نوع برج ها برای جلوگیری از تلفات آب در اثر خروج ذرات ریز آب به وسیله جریان هوا، از قطره گیر نیز استفاده می نمایند.

برج خنک کننده جریان القایی با توجه نوع انتقال جریان هوا توسط فن یا پروانه به دو دسته کلی جریان القایی مکنده و جریان القایی دمنده تقسیم بندی می شود. امروزه سیستم برج های خنک کننده بیشتر به صورت مکنده القایی طراحی می گردد و فن یا پروانه در قسمت بالا هوا را در خلاف جریان ریزش آب به سمت بالا مکش می نماید.

برج خنک کننده اتمسفریک

برج خنک کننده اتمسفریک در واقع تعریف ساده تری از یک دستگاه کولینگ تاور با جریان طبیعی هوا با فشار اتسمفر می باشد . در درون مکانیزم یک برج خنک کننده اتمسفریک از نوع افشانکی ، آب گرم خروجی از کندانسور به وسیله یک دستگاه پمپ به قسمت فوقانی برج خنک کننده منتقل شده و از آنجا به وسیله افشانک هایی به داخل کولینگ تاور پاشیده می شود . با توجه به اینکه میزان تماس آب عمدتا به میزان پودر شدن آن در خروجی افشانک برج خنک کننده بستگی دارد، برای حصول راندمان بالا وجود پاشش خوب و عملکرد بهینه در افشانک (نازل) لازم می باشد.

نوع پاشش آب به طرح افشانک برج خنک کننده بستگی دارد و در طراحی بیشتر آن ها افت فشار 50 الی 75 کیلو پاسکال در نظر گرفته می شود . در برخی از انواع برج خنک کننده اتمسفریک، برای افزایش سطح موثر تماس آب و برای تبدیل آب به قطرات ریز تر و کاهش سرعت سقوط آب در برخورد به تشتک برج، از قطعات مختلف نظیر پکینگ ، گرید و قطعات چوبی نیز در داخل سازکار برج خنک کننده اتمسفریک استفاده می شود . این نوع از برج خنک کننده اتمسفریک تحت عنوان Splash Deck نامیده می شود و همچنین اغلب بدون افشانک آّب هستند و قطرات آب در برج خنک کننده اتمسفریک در اثر برخورد با قطعات چوبی به قطرات ریزتر تبدیل می شوند.

مقدار و سرعت هوای عبوری از یک برج خنک کننده اتمسفریک ، به سرعت باد بستگی دارد بنابراین ظرفیت برج خنک کننده اتمسفریک به دلیل تغییر جریان طبیعی هوا و با تغییر سرعت باد تغییر می نماید. برج خنک کننده اتمسفریک ، همواره در فضای آزاد قرار می گیرند بطوری که هوا بتواند آزادانه در آن ها جریان داشته باشد . و در واقع بهترین مکان برای نصب برج خنک کننده اتمسفریک در ارتفاع و در نقاطی با سرعت وزش باد بالا می باشد.

برج خنک کننده هیبریدی:

آخرین نسل از انواع کولینگ تاور که ترکیبی از یک سیکل باز آدیاباتیک (آنتروپی ثابت) و یک سیکل بسته می باشد و تحت عنوان برج خنک کننده هیبریدی نامیده می شود و عملکرد این گونه از سردکن های صنعتی بسیار شبیه به کندانسورهای تبخیری می باشد. برج خنک کننده هیبریدی در واقع به صورت فصلی عملکرد دارد. در فصول سرد و خنک طی یک فرآیند کاملاً خشک در تماس با هوا، از آب درون کویل گرما استخراج میکند و این درحالی است که در فصول گرم توسط یک چرخه آدیاباتیک از پاشش آب بر روی کویل در یک سیکل مدارباز از جریان آب داخل کویل برودتی گرما دریافت می نماید.

دمای برج خنک کننده فایبرگلاس

منظور از دمای برج خنک کننده فایبرگلاس همان دمایی است که توسط یک دماسنج نصب شده بر روی خروجی تشتک برج خنک کننده فایبرگلاس بدون هیچ مداخله دیگری به ثبت می رسد. مقصود از دمای مرطوب کولینگ تاور همان دمایی می باشد که با بخار آب تغلیظ شده مخلوط گشته و به هوای اشباع (رطوبت 100) نیز معروف می باشد.

در طراحی برج خنک کننده فایبرگلاس از نوع مدار باز و یا مدار بسته باید به این دو دسترسی داشته باشیم تا سیستم کولینگ مناسب کاربری شما را طراحی و تولید نماییم. دمای برج خنک کننده فایبرگلاس شامل دمای خشک و دمای مرطوب از اهمیت بالایی برخوردار است. اختلاف فشار بین بخار موجود در هوا و هوای خشک، نیرو محرکه خنک سازی درون برج به حساب می آید. به اختلاف دمای آب سرد خروجی از کولینگ تاور و دمای هوای مرطوب درون برج خنک کننده دمای approach گفته می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه https://naabzist.net مراجعه نمایید.

آلودگی میکروارگانیسمی (لژیونلا)

به دلیل رطوبت و غلظت بالای مواد معدنی، برج های خنک کننده فایبرگلاس می توانند محل پرورش باکتری های مضر باشند که این باکتری ها به دستگاه شما آسیب می رسانند و کارایی آن ها را کاهش می دهند. هنگامی که این اتفاق می افتد، شما باید با یک کارشناس و تولید کننده برج خنک کننده فایبرگلاس مشورت نمایید و طبق پیشنهاد آن ها از آب خود نمونه برداری کنید. سپس با استفاده از کلر، باکتری ها و میکروارگانیسم ها را از منبع آب درون برج خنک کننده فایبرگلاس پاک کنید. شما باید این روند را تکرار کنید تا زمانی که تمام باکتری ها از بین بروند.

ورود گرد و غبار به داخل برج خنک کننده فایبرگلاس

هنگامی که هوای خارج از برج خنک کننده فایبرگلاس و گرد و غبار وارد دستگاه می گردد، ممکن است باعث نشست آلودگی بر روی سطوح انتقال حرارت داخل برج خنک کننده فایبرگلاس شود. در این حین سطح پکینگ ها اشباع و مسدود می شود و آب از لابه لای گام های پکینگ عبور نمی کند. در نتیجه کانال ها مسدود می شود و کارایی برج خنک کننده کاهش می یابد.

یخ زدگی درون برج خنک کننده فایبرگلاس

برج خنک کننده ای که در هوای بسیار سرد کار می کنند، خطر تجمع یخ و یخ زدگی را دارند. با تشکیل یخ، برج شما سنگین می شود و یخ زیاد می تواند به یکپارچگی ساختاری برج شما آسیب برساند یا حتی باعث ریزش کامل آن شود. برای جلوگیری از تجمع یخ و یخ زدگی، باید دائما گرمای برج خنک کننده فایبرگلاس خود را کنترل کنید و از الکتروموتور های با سرعت متغیر استفاده کنید. حتی اگر برج خنک کننده فایبرگلاس شما برای خنک کردن آب در نظر گرفته شده باشد، باز هم بهتر است از یك بخاری یا هیتر استفاده نمایید تا از یخ زدگی درون برج خنک کننده فایبرگلاس جلوگیری کنید.

زنگ زدگی و پوسیدگی در سطوح داخلی برج خنک کننده فایبرگلاس

عبور سدیم و سایر مواد معدنی از لوله های ورودی برج خنک کننده فایبرگلاس، می تواند به تدریج فلز را بشکند. این مسئله در برج خنک کننده فایبرگلاس مدار بسته بیشتر رخ می دهد. خوردگی در لوله های برج خنک کننده فایبرگلاس می تواند باعث زنگ زدگی و پوسیدگی در سطوح داخلی برج خنک کننده فایبرگلاس شود. استفاده از پوشش محافظ روی لوله های ورودی برج خنک کننده فایبرگلاس مانع از پوسیدگی می شود و طول عمر لوله های ورودی و همچنین کویل ها را افزایش می دهد.

طراحی برج خنک کننده فایبرگلاس

برج خنک کننده فایبرگلاس براساس روش ایجاد جریان هوا به دو دسته جریان طبیعی و جریان اجباری تقسیم می شود. در صورتی که جریان هوا در برج خنک کننده فایبرگلاس به وسیله کنوکسیون طبیعی انجام شود، به آن برج خنک کن جریان طبیعی یا برج خنک کننده اتمسفریک گفته می شود و چنانچه هوا به وسیله یک فن یا دمنده در داخل کولینگ تاور جریان پیدا کند به آن برج خنک کننده جریان اجباری (برج خنک کننده جریان القایی) نیز گفته می شود . برج خنک کن جریان القایی وابسته به اینکه فن یا پروانه کولینگ تاور ، هوا را از قسمت داخل دستگاه مکش نماید یا هوا را ازبیرون به داخل دمش نماید به دو دسته کلی برج خنک کننده مکش القایی و برج خنک کننده دمش القایی نیز تقسیم می شود.

اصول عملکرد برج خنک کننده صنعتی چگونه است؟

این خنک کننده به وسیله سیستم اتوماتیک آب های داغ را بر روی سطوح خنک کننده پخش می کنند و طور هم زمان هوای خشک موجود بر خلاف جهت ریزش آب بخشی از آب داغ بخارمی شود و باعث خنک شدن آب های باقیمانده می شود مجددا آب های خنکی که در تشت جمع شده را از طریق لوله ها در منبع حرارتی پمپ می کند.

برج‌ خنک‌کننده مکعبی مداربسته

با توجه به نامی که برای این دسته از برج‌ خنک ‌کننده در نظر گرفته ‌اند، گردش آب و سیکل تبرید در مدار بسته ‌ای انجام می‌ شود، به‌ طوریکه یک ‌سری کویل در میانه برج خنک ‌کننده نصب شده‌ است و آب بدون تماس مستقیم با هوا در گردش است و تبادل حرارتی انجام می‌شود و خنک ‌سازی انجام می ‌شود. حتی در این دسته از برج خنک‌کننده مقداری آب که در قسمت پایین برج که بیسن نام دارد توسط یک پمپ و شبکه نازل ‌های آب ‌پاش بروی این کوئل‌ها ریخته می‌شود و راندمان دستگاه را افزایش داده و به امر خنک‌سازی کمک بسزایی می‌کند.

برج خنک کننده با وزش هوا با فن

توسط یک فن یا چن فن با دور ثابت یا متغیر جریان هوا به حرکت در می آید. هوای اجباری در برج به داخل آن کشیده شده و از آن به خارج ارسال می شود. بادزن ها بسته به نوع برج ممکن است جریان محوری و یا گریز از مرکز باشند. تمامی برج خنک کننده سیتم تهویه و تبرید ساختمان از نوع وزش اجباری و مجهز به فن هستند.

الف : وزش هوای القایی با فن

در برج های خنک کننده فوق فن در قسمت بالای برج خنک کننده نصب میگردد. و جریان هوا با سرعت ورودی پایین و سرعت خروجی بالا در کولینگ تاور ایجاد میگردد.

ب : وزش هوای اجباری با فن

فن در این گروه از برج خنک کننده در قسمت پایین آن نصب میگردد و لذا جریان هوای ورودی به برج خنک کننده نصب به جریان خروجی آن داری سرعت بیشتری می باشد. در این برج های خنک کننده به دلیل این که سرعت هوای ورودی به برج بیشتر از هوای خروجی است لذا احتمال وقوع پدیده بازگشت موقت بیشتر است . از طرف دیگر برج های خنک کننده هوای اجباری به فن قویتری نیست به کولینگ تاور از نوع القایی نیاز دارند. همچنین احتمال یخ زدگی این نوع برج در شرایط زمستان بیشتر خواهد بود.

برج خنک کن با وزش هوای طبیعی

در این سیستم بدون استفاده فن و با پاشش سریع آب در هوا انجام می شود و به شکلی طراحی شده که هوای خنک بیرون به طور طبیعی وارد برج خنک کننده ش ده و پس از خنک کردن آب از قسمت بالای برج خنک کننده خارج می گردد. چگالی بین هوای بیرون و هوای گرم و مرطوب داخل برج موجب مکش هوا از جداره های اطراف و خروج آن از بالای برج میگردد.

برج هذلولی بر اساس خاصیت دودکشی هوا(تمایل هوای گرم به صعود) و بدن استفاده از فن، عمل کاهش دمای آب ورودی را انجام میدهد.البته در این گونه برجها مدارآب خنک شونده مدار بسته ای است و از داخل کویل هایی که در زیر برج تعبیه شده است عبور می کند. برج های هذلولی کاربرد چندانی در تاسیسات سرمایشی و تهویه مطبوع ندارند و در نیروگاه برق کاربرد دارد.

کاربردهای صنعتی برج خنک کننده چیست؟

انواع برج خنک کننده اجزای جدایی ناپذیر در صنایع پتروشیمی و پالایشگاه های نفت، نیروگاه های حرارتی، کارخانه های مواد شیمیایی و غیره می باشند. آب مورد نیاز برای مصرف در تمام قسمت‌های صنایع فوق و یا فرایندهای شیمیایی از طریق برج های خنک کننده تامین می شود. انواع کولینگ تاور با ارتفاع حدود ۲۰۰ متر در نیروگاه های هسته ای و تولید صنایع شیمیایی به کار می رود.

البته بعضی از صنایع که حجم آب مصرفی کمتری دارند از برج خنک کننده با ابعاد کوچک تر استفاده می کنند. آب خنک تولید شده در این تجهیزات برای تجهیزات تهویه مطبوع ساختمان ها نیز مناسب است.تجهیزات برج خنک کننده بر اساس انتقال حرارت عمل می کنند.

مروری بر تاریخچه برج خنک کننده

برج های خنک کننده پس از اختراع کندانسورها در قرن ۱۹ به صنایع معرفی شدند. در آن زمان، مخازنی از آب سرد برای خنک کردن بخار توسط موتور در توربین بخار به کار می رفت. آب خنک باعث افزایش قدرت موتور بخار می گشت؛ به این ترتیب، آزمایش ها نشان دادند که این روند انتقال حرارت تاثیر زیادی بر روی بهینه سازی مصرف سوخت دارد و هزینه‌های مصرف آب را نیز تا حد زیادی کاهش می دهد.

برج خنک کننده جریان القایی

با توجه به اینکه جریان هوا در برج های خنک کننده با جریان اجباری به وسیله فن دمنده یا مکنده انجام می شود ، می توان انواع کوچک آن ها را در داخل فضا قرار داد مشروط بر اینکه هوا به میزان کافی بین داخل و خارج محیط نصب کولینگ تاور مبادله شود . به لحاظ اینکه در برج های خنک کننده اجباری می توان از مقدار هوای بیشتر و سرعت زیادتر فن استفاده نمود ، ظرفیت آنها به ازای ابعاد فیزیکی برابر، از برجهای با جریان طبیعی هوا به مقدار قابل ملاحظه ای بیشتر خواهد بود. بعلاوه در بیشتر برج های جریان اجباری برای بهبود بیشتر راندمان از قطعاتی که سطح خیس شده را افزایش می دهند استفاده می کنند. در این نوع برج ها برای جلوگیری از تلفات آب در اثر خروج ذرات ریز آب به وسیله جریان هوا، از قطره گیر نیز استفاده می نمایند.

برج خنک کننده جریان القایی با توجه نوع انتقال جریان هوا توسط فن یا پروانه به دو دسته کلی جریان القایی مکنده و جریان القایی دمنده تقسیم بندی می شود. امروزه سیستم برج های خنک کننده بیشتر به صورت مکنده القایی طراحی می گردد و فن یا پروانه در قسمت بالا هوا را در خلاف جریان ریزش آب به سمت بالا مکش می نماید.

برج خنک کننده اتمسفریک

برج خنک کننده اتمسفریک در واقع تعریف ساده تری از یک دستگاه کولینگ تاور با جریان طبیعی هوا با فشار اتسمفر می باشد . در درون مکانیزم یک برج خنک کننده اتمسفریک از نوع افشانکی ، آب گرم خروجی از کندانسور به وسیله یک دستگاه پمپ به قسمت فوقانی برج خنک کننده منتقل شده و از آنجا به وسیله افشانک هایی به داخل کولینگ تاور پاشیده می شود . با توجه به اینکه میزان تماس آب عمدتا به میزان پودر شدن آن در خروجی افشانک برج خنک کننده بستگی دارد، برای حصول راندمان بالا وجود پاشش خوب و عملکرد بهینه در افشانک (نازل) لازم می باشد.

نوع پاشش آب به طرح افشانک برج خنک کننده بستگی دارد و در طراحی بیشتر آن ها افت فشار 50 الی 75 کیلو پاسکال در نظر گرفته می شود . در برخی از انواع برج خنک کننده اتمسفریک، برای افزایش سطح موثر تماس آب و برای تبدیل آب به قطرات ریز تر و کاهش سرعت سقوط آب در برخورد به تشتک برج، از قطعات مختلف نظیر پکینگ ، گرید و قطعات چوبی نیز در داخل سازکار برج خنک کننده اتمسفریک استفاده می شود . این نوع از برج خنک کننده اتمسفریک تحت عنوان Splash Deck نامیده می شود و همچنین اغلب بدون افشانک آّب هستند و قطرات آب در برج خنک کننده اتمسفریک در اثر برخورد با قطعات چوبی به قطرات ریزتر تبدیل می شوند.

مقدار و سرعت هوای عبوری از یک برج خنک کننده اتمسفریک ، به سرعت باد بستگی دارد بنابراین ظرفیت برج خنک کننده اتمسفریک به دلیل تغییر جریان طبیعی هوا و با تغییر سرعت باد تغییر می نماید. برج خنک کننده اتمسفریک ، همواره در فضای آزاد قرار می گیرند بطوری که هوا بتواند آزادانه در آن ها جریان داشته باشد . و در واقع بهترین مکان برای نصب برج خنک کننده اتمسفریک در ارتفاع و در نقاطی با سرعت وزش باد بالا می باشد.

برج خنک کننده هیبریدی:

آخرین نسل از انواع کولینگ تاور که ترکیبی از یک سیکل باز آدیاباتیک (آنتروپی ثابت) و یک سیکل بسته می باشد و تحت عنوان برج خنک کننده هیبریدی نامیده می شود و عملکرد این گونه از سردکن های صنعتی بسیار شبیه به کندانسورهای تبخیری می باشد. برج خنک کننده هیبریدی در واقع به صورت فصلی عملکرد دارد. در فصول سرد و خنک طی یک فرآیند کاملاً خشک در تماس با هوا، از آب درون کویل گرما استخراج میکند و این درحالی است که در فصول گرم توسط یک چرخه آدیاباتیک از پاشش آب بر روی کویل در یک سیکل مدارباز از جریان آب داخل کویل برودتی گرما دریافت می نماید.

دمای برج خنک کننده فایبرگلاس

منظور از دمای برج خنک کننده فایبرگلاس همان دمایی است که توسط یک دماسنج نصب شده بر روی خروجی تشتک برج خنک کننده فایبرگلاس بدون هیچ مداخله دیگری به ثبت می رسد. مقصود از دمای مرطوب کولینگ تاور همان دمایی می باشد که با بخار آب تغلیظ شده مخلوط گشته و به هوای اشباع (رطوبت 100) نیز معروف می باشد.

در طراحی برج خنک کننده فایبرگلاس از نوع مدار باز و یا مدار بسته باید به این دو دسترسی داشته باشیم تا سیستم کولینگ مناسب کاربری شما را طراحی و تولید نماییم. دمای برج خنک کننده فایبرگلاس شامل دمای خشک و دمای مرطوب از اهمیت بالایی برخوردار است. اختلاف فشار بین بخار موجود در هوا و هوای خشک، نیرو محرکه خنک سازی درون برج به حساب می آید. به اختلاف دمای آب سرد خروجی از کولینگ تاور و دمای هوای مرطوب درون برج خنک کننده دمای approach گفته می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه https://naabzist.net مراجعه نمایید.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
Profile Pic
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 9
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 11
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 13
  • بازدید ماه : 86
  • بازدید سال : 203
  • بازدید کلی : 1790
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی